2014. július 29., kedd

A törvény éber őre, westernfilm

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 94 perc, 1969

 A törvény éber őre

 szereplő(k): Richard Widmark (Frank Patch) Lena Horne (Claire Quintana) Carroll O'Connor (Lester Locke) David Opatoshu (Edward Rosenblum) Kent Smith (Andrew Oxley)

Frank Patch hosszú évek óta seriff abban a kisvárosban, ahol a város vezetői megöltek egy embert. Mivel Frank ismerte sötét titkukat, megállapodást kötöttek: addig lehet a város seriffje, amíg csak akar. Egy tragédia azonban súlyos lavinát indít el, a polgárok megelégelik a korábban mindig higgadt és igazságos seriff egyre agresszívebb fellépéseit. A vezetőség ezért úgy dönt, hogy a szóbeli megállapodás ellenére lemondásra kényszerítik, ám Franknek esze ágában sincs távozni. A városban hamarosan elszabadulnak az indulatok.

MEGNÉZEM

2014. július 19., szombat

Volt egyszer egy gazember, westernfilm

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 126 perc, 1970 (18)

 Volt egyszer egy gazember

szereplő(k):
Kirk Douglas (Paris Pittman Jr.)
Henry Fonda (Woodward Lopeman)
Hume Cronyn (Dudley Whinner)
Warren Oates (Floyd Moon)
Burgess Meredith (Missouri Kölyök)
 
Valamikor az 1880-as években egy fatális véletlen folytán lebukik Paris Pittman (Kirk Douglas), a minden hájjal megkent, szívtelen bűnöző. Tíz évre ítélik és elszállítják egy olyan börtönerődítménybe, amelyből mindenki szerint képtelenség megszökni. Amikor már sikerül megegyeznie a börtönigazgatóval, hogy rablott kincsének feléért futni hagyja, az igazgatót megölik a fellázadt rabok. Paris-nak szinte rögeszméjévé válik a szökés gondolata. Új igazgató érkezik, a megkörnyékezhetetlen, szigorú erkölcsű Woodward Lopeman (Henry Fonda). Két nagy formátumú egyéniség kerül egymással szembe, igazi élet-halál harc bontakozik ki kettejük között.

MEGNÉZEM

2014. július 16., szerda

A dicsőség fiai (1965), westernfilm

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 112 perc, 1965 (16) 


szereplő(k): James Caan (Anthony Dugan) Tom Tryon (Demas Harrod) Harve Presnell (Sol Rogers) Senta Berger (Lou Woddard) Michael Anderson Jr. (Martin Hale)

A sziú indiánok rezervátumba vonulása - amely békés küldetésként indul -, a lovasság generálisának személyes, véres bosszújává fajul ebben az epikus, akciódús családregényben, többek közt Tom Tryon és Harve Presnell a szerepésével.