2014. február 23., vasárnap

Virginia City. (Aranyváros). western film, online,

fekete-fehér, feliratos, amerikai western, 118 perc, 1940


rendező: Kertész Mihály

szereplő(k):
Errol Flynn (Kerry Bradford százados)
Miriam Hopkins (Julia Hayne)
Humphrey Bogart (John Murrell)
Frank McHugh (Upjohn úr)
Alan Hale (Olaf Moose Swenson)
Moroni Olsen (Dr. Rob Cameron)
Russell Simpson (Frank Gaylord)

Az izgalmas westernje az amerikai polgárháború utolsó éveiben játszódik. A történet egy aranyszállítmány körül bonyolódik, melyet hárman szeretnének megszerezni: Kerry Bradford, az északiak hírszerző tisztje, Julia Hayne, egy déli ezredes lánya, valamint Murell, a bandita is.

MEGNÉZEM

A MAGYAR FELIRAT LETÖLTÉSE

Apacsok. western film, online,

színes, magyarul beszélő, NDK western, 110 perc, 1973

Apacsok

 szereplő(k):
Gojko Mitic (Ulzana)
Milan Beli (Johnson)
Colea Rautu (Nana)
Elsa Grube-Deister
Fred Ludwig

Ulzana, a fiatal indiánvezér első ízben vesz részt a Santa Ritában a fehérek által rendezett nagy ünnepségen, ahol a bennszülöttek ehetnek, ihatnak és cserébe a vadászterületükön levő aranybányákban végzett "rabszolgamunkáért" annyi lisztet vihetnek magukkal, amennyit csak elbírnak. Ulzana bizalmatlan a fehérekkel szemben, és kiderül, neki van igaza, az amerikaiak ugyanis lemészároljak a tőrbe csalt indián harcosokat. Ulzana bosszút esküszik...

MEGNÉZEM

Északnyugati átjáró (1940) online.

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 121 perc, 1940

 Következő

szereplő(k):
Spencer Tracy (Robert Rogers őrnagy)
Robert Young (Langdon Towne)
Walter Brennan (Hunk Marriner)
Ruth Hussey (Elizabeth Browne)
Nat Pendleton (Cap Huff)
Robert Barrat (Humphrey Towne)

A XVIII. század közepén járunk. A mai Egyesült Államok északkeleti partvidéke, vagyis Új-Anglia még a brit korona gyarmata, mely elkeseredett csatározásokat folytat a tőlük északra, Québecben megtelepedett franciákkal, illetve azok indián segédcsapataival. Rogers őrnagy különlegesen veszélyes feladatot kap: járőrcsapatát a kegyetlenkedéseikről híres abenaki indiánok falujába kell megtorló hadjáratra vezetnie. Úttalan utakon, az érintetlen kanadai őserdőköin keresztül vonul a maroknyi csapat, élén a céltudatos, keménykezű és ravasz őrnaggyal, aki az ördöggel is kész szembe szállni. A történet hátterében Langdon Towne, az egyetemről kibukott festőjelölt, amatőr térképrajzoló és botcsinálta határvadász komoly férfivá érésének és romantikus szerelmének történetét láthatjuk. Kenneth Roberts magyarul is számtalan kiadást megért, szélesen hömpölygő regényének klasszikus filmváltozatát Spencer Tracy briliáns alakítása fémjelzi.

ÚJRATÖLTVE

LEJÁTSZÁS - OPENLOAD

Buffalo Bill. western film, online.

színes, feliratos, amerikai western, 90 perc, 1944

  Következő

szereplő(k):
Joel McCrea (William Frederick 'Buffalo Bill' Cody)
Maureen O'Hara (Louisa Frederici Cody)
Linda Darnell (Dawn Starlight)
Thomas Mitchell (Ned Buntline)
Edgar Buchanan (Chips McGraw őrmester)
Anthony Quinn (Yellow Hand főnök)
Moroni Olsen (Frederici szenátor)
Frank Fenton (Murdo Carvell)
Matt Briggs (Blazier tábornok)
George Lessey (Mr. Schyler Vandervere)
Frank Orth (Sherman)


"Az amerikai történelem legendás alakja volt William Frederick Cody abban az időszakban, amikor az ország kezdte elnyerni a ma ismert területi formáját. Ha most néhány ember megvakarja a fejét, mondván, mennyire kezd megkopni a memóriája, mert az illetőnek a neve sem rémlik, ne keseredjenek el. És ha azt írom le, hogy: Buffalo Bill? Gondolom, erre már sokan mondják magukban: "Ja, hogy ő...." A világon bár merre jár az ember, biztosan talál olyanokat, akik számára ez a név egybeforrott a Vadnyugat szóval. Ez a mozi az életéről, pontosabban, inkább a legendájának kialakulásáról szól. A már jó nevű scout (felderítő), megvéd pár részeg indiántól egy amerikai szenátort, no meg a gyönyörű lányát. A két fiatal között már az első találkozáskor felszikrázik valami, ami megalapozza egy kapcsolat tartalmát. Ám a szerelem beteljesüléséig még hosszú az út, sok az akadály. De Ámor hatalma még a vad határvidéken, vagy a nagyváros forgatagában is érvényesül, álljon bár indián fölkelés vagy váratlan tragédia az útjába...." srb, stb... (willysoft)

MEGNÉZEM

A félszemű. western film.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 106 perc, 2010 (12)

  Következő

szereplő(k): Jeff Bridges (Reuben J. Cogburn rendőrbíró) Hailee Steinfeld (Mattie Ross) Matt Damon (La Boeuf) Josh Brolin (Tom Chaney) Barry Pepper ('Lucky' Ned Pepper) Domhnall Gleeson (Moon) Elizabeth Marvel (Felnőtt Mattie Ross) Leon Russom (Seriff) Nicholas Sadler (Sullivan)

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak - a férfi tiltakozása ellenére -, hogy levadásszák Chaneyt. Az apja vére azt diktálja Mattie-nak, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaneyt Texasba.

MEGNÉZEM

2014. február 16., vasárnap

A Nap királyai. (1963). kalandfilm, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 108 perc, 1963

 Következő

szereplő(k):
Yul Brynner (Chief Black Eagle)
George Chakiris (Balam)
Shirley Anne Field (Ixchel)
Richard Basehart (Ah Min)
Brad Dexter (Ah Haleb)

A Mexikói-öböl partvidékén összetalálkozik két hatalmas király. Egyikük Balam, a maják nagyhatalmú vezetője, aki népével a tengert átszelve menekült e földre. Másikuk Fekete Sas, az indiánok főnöke, akinek törzse ősidők óta él e vidéken és úgy ismeri azt, mint a tenyerét. Mindketten bátor harcosok és remek vezetők, kultúráik mégis oly különbözőek, hogy hamarosan kiderül: a két nép nem élhet békében egymás mellett. Konfliktusuk különösen azért válik kiélezetté, mert mindkét férfi beleszeret a szépséges maja hercegnőbe, Ixchelbe. Ám amikor barbár sereg tör népeikre, a két rendkívüli uralkodó képes félretenni az ellentétet és vállvetve harcolnak a civilizáció ellenségei ellen.

MEGNÉZEM

2014. február 8., szombat

Arnold a bajkeverő. western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 116 perc, 1968 (12)

szereplő(k):
Yul Brynner (Pancho Villa)
Robert Mitchum (Lee Arnold)
Charles Bronson (Rudolfo Fierro)
Maria Grazia Buccella (Fina)
Bob Carricart (Don Luis)

Lee Arnold, az amerikai szerencsevadász egy egész rakomány fegyvert szállít Pancho Ramirez-nek, aki a Pancho Villa által szervezett forradalom ellenlábasa. Miközben Lee arra vár, hogy megkapja a pénzét, Villa emberei rátámadnak a falura, és foglyul ejtik őt. Mivel ellenségnek gondolják, halálra ítélik...

MEGNÉZEM

2014. február 6., csütörtök

Wyatt Earp bosszúja, western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 93 perc, 2012 (12)


 szereplő(k):
Val Kilmer (Wyatt Earp)
Shawn Roberts (Wyatt Earp - 1878)
Daniel Booko (Spike Kenedy)
Matt Dallas (Bat Masterson)
Steven Grayhm (Sam Kenedy)

Igaz történet alapján a legendás törvény embere, Wyett Earp meséli el, hogyan hozta össze a legjobb nyugati csapatot, hogy megbosszulja az ördögi gyilkosság áldozatát, az imádott Dora-t. Csatlakozott a híres Bat Masterson, Charlie Bassett, Bill Tilgh-man és Doc Holliday- hoz, majd a Kenedy testvérekhez.

MEGNÉZEM

2014. február 2., vasárnap

Hannah törvénye. western film, online,

színes, magyarul beszélő, amerikai-kanadai western, 88 perc, 2012,

 Következő

szereplő(k):
Sara Canning (Hannah Beaumont)
John Pyper-Ferguson (Frank McMurphy)
Danny Glover (Isom Dart)
Ryan Kennedy (Doc Holliday)
Greyston Holt (Wyatt Earp)
Billy Zane (Lockwood)
Kimberly Elise (Stagecoach Mary)

Hannah, a fejvadász nem szereti, ha nem veszik komolyan. Egyetlen célja, hogy felkutassa, és bíróság elé állítsa a McMurphy-bandát, amely meggyilkolta a szüleit és az öccsét. A kemény Hanna nem enged magához közel senkit. Pedig ott van Isom Dart, aki megtanította a pisztolyforgatásra, és az embervadászatra, a hódolója és udvarlója, Wyatt Earp, a rejtélyes Doc Holliday, és Hannah legjobb barátja, Postakocsi Mary. Amikor leszámolnak a bandával, feltárul a titok is, ami megváltoztatja Hannah életét.

MEGNÉZEM