2014. január 24., péntek

Az apacsok nyila, western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 105 perc, 1953

 

 szereplő(k):
Charlton Heston (Ed Bannon)
Jack Palance (Toriano)
Katy Jurado (Nita)
Brian Keith (Bill North)
Milburn Stone (Sandy MacKinnon)

A vadnyugati felderítők vezetője, Ed Bannon csak hajszállal ússza meg az apacsok támadását. Ezzel egyidőben az Egyesült Államok hadserege éppen béketárgyalásokat folytat az apacsokkal, akiket a különböző Floridában kijelölt rezervátumokba akarnak költöztetni. Az indiánoknak ez azonban nem igazán tetszetős ötlet. Hamarosan pedig Ed Bannon-nak harcba kell szállni velük..

MEGNÉZEM

Fehér farkasok. western film, online.

színes, magyarul beszélő, NDK-jugoszláv western, 101 perc, 1969



Következő

Gojko Mitic (Weitspähender Falke) Horst Schulze (Collins P. Harrington) Barbara Brylska (Catherine Emerson) Holger Mahlich (Pat Patterson) Slobodan Dimitrijević (Listiger Fuchs)

Az indián háborúk véget értek, a győztes fehér hódítók rezervátumokba kényszerítik a maroknyivá zsugorodott rézbőrű népet. A dakota Sólyom ősi otthona, Black Hills felé tart, ám útközben asszonyát, Kékhajút megölik a vérszomjas Bashan fehér banditái, akik a helyi földbirtokosok zsoldjában állnak. Sólyom bosszút esküszik a gyilkosok ellen, jogos hadjáratával azonban csak felhevíti az indiánellenes indulatokat, veszélyeztetve a két közösség törékeny békéjét.

MEGNÉZEM

2014. január 11., szombat

Szerencsevadászok. western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 113 perc, 1966,

Következő

 szereplő(k):
Burt Lancaster (Bill Dolworth)
Lee Marvin (Henry 'Rico' Fardan)
Robert Ryan (Hans Ehrengard)
Woody Strode (Jake Sharp)
Jack Palance (Jesus Raza)
Claudia Cardinale (Mrs. Maria Grant)
Ralph Bellamy (Joe Grant)

Egy gazdag texasi olajbáró felbérel négy szerencsevadászt, hogy mentsék meg elrabolt feleségét, akit a mexikói határon túl tart fogva Jesus Raza, a hírhedt felkelő, egy csapat zsoldos segítségével. A négy harcedzett férfi mind egy-egy különleges szakterület kiválósága: az íjász és nyomkereső, a robbanóanyagok mestere, a lovak ismerője, és a fegyverszakértő. Ők négyen vágnak neki a feladatnak, amely lélegzetelállító tájakra és komoly veszélybe sodorja őket. A látványos csúcspont pillanatában azonban kiderül, hogy semmi sem az, aminek látszik.

MEGNÉZEM

2014. január 10., péntek

Hatari, (Állatfogó kommandó), online,

színes, magyarul beszélő, amerikai kalandfilm, 151 perc, 1962.

 Következő

 szereplő(k):
John Wayne (Sean Mercer)
Hardy Krüger (Kurt Mueller)
Elsa Martinelli (Anna Maria "Dallas" D'Allesandro)
Red Buttons (Pockets)
Gérard Blain (Chips Chalmoy)

A helyszín Afrika, ahol egy lelkes csapat Sean vezetésével azon fáradozik, hogy szabadon élő vadállatokat fogjanak be állatkertek számára. Egy szép napon megérkezik Dallas, a fiatal és szép fotóriporter, aki az egyik svájci állatkert megbízásából jön, hogy lefotózza az állatok befogását, ugyanis ez a feltétele annak, hogy megvegyék az állatokat. Dallasnak rögtön megtetszik Sean, ám a férfi először elég ridegen bánik vele. Ahogyan haladnak előre az események, egyre bensőségesebb viszony alakul ki közöttük, ebben persze segítségükre van a sok közösen átélt kaland, valamint a barátok is

MEGNÉZEM: CD1.

MEGNÉZEM: CD 2.

2014. január 3., péntek

Jack Bull: western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 120 perc, 1999,

 Következő

szereplő(k): John Cusack (Myrl Redding) John Goodman (Tolliver) Miranda Otto (Cora Redding) John C. McGinley (Woody) John Savage (Slater) L.Q. Jones (Henry Ballard) Jay O. Sanders (Metcalfe)

Helyettesíthetjük-e a törvényt, ha nincs igazság? A vadnyugaton minden talpalatnyi földért megvívtak a természettel, az indiánokkal, vagy a közeli farmerekkel. Myrl Redding csendes, de büszke ember. Szomszédja elbarikádozza birtokának egyik átjáróját, és pénzt kér az áthaladásért. Először megállapodik, otthagy két lovat és indián segítőjét, amíg hozza az összeget. Mire visszatér, lovai és az indián mind sebesültek és csaknem elpusztították őket. Redding felbőszül, de előbb bíróságon kér elégtételt. Mikor a bíróság elutasítja keresetét, dühében önbíráskodásra adja a fejét. Embervadászatot kezd az egykor törvénytisztelő cowboy.

LEJÁTSZÁS - YOUWATCH

Buck és a prédikátor, western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 102 perc, 1972,


szereplő(k): Sidney Poitier (Buck) Harry Belafonte (Prédikátor) Ruby Dee (Ruth) Cameron Mitchell (Deshay) Denny Miller (Floyd)

Polgárháború eltörölte a rabszolgaságot. Feketék sokasága indul el Délről az ismeretlenbe szerencsét próbálni, követve néhány fekete vezért. Ilyen Buck is. Ám a fehérek ezt nem nézik jó szemmel. Karavánjaikra támadnak, felgyújtják sátraikat, lemészárolják őket. Buck megpróbál minden segítséget megadni fekete barátainak. Még az indiánokkal is alkut köt, hogy átmehessenek földjeiken. A fehérek azonban végig a nyomukban vannak. Egy prédikátor szegődik Buck mellé, aki kezdetben csak bosszút akar állni rajta ellopott lova miatt, ám később igaz barátként harcol vele. Még bankot is rabolnak, hogy visszaszerezzék a feketék pénzét.

MEGNÉZEM

Chisum. western film, online.

színes, magyarul beszélő, amerikai western, 111 perc, 1970,


szereplő(k): John Wayne (John Simpson Chisum) Forrest Tucker (Lawrence Murphy) Christopher George (Dan Nodeen) Ben Johnson (James Pepper) Glenn Corbett (Pat Garrett) Bruce Cabot (Brady sheriff) Richard Jaeckel (Jess Evans) John Agar (Amos Patton)

A Chisum John Wayne óriási életművének egyik késői alkotása. A több mint 200 filmet jegyzett színész John Chisum szerepében egy jómódú gazda, akinek földjére szemet vet a vidéken garázdálkodó marhatolvaj (Forrest Tucker). Hamar kiderül azonban, hogy neki és a környékbeli marhatulajdonosoknak nemcsak a tolvajokkal kell megküzdeniük, hanem a várost eluraló korrupcióval is szembe kell nézniük.

MEGNÉZEM

Támogasd a revolverhőst. western film, online.

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték, 92 perc, 1971 (12),

Szereplők:
James Garner (Latigo)
Harry Morgan (Taylor)
Suzanne Pleshette
Jack Elam (Jug May)
Joan Blondell (Jenny)

James Garner egy igazán sármos menekülő dzsigoló, akit nem csupán egy rettegett pisztolyhőssel tévesztenek össze, hanem egy fegyveres nő (Suzanne Pleshette) célpontjává is válik a szatirikus western komédiában.

LEJÁTSZÁS - YOUWATCH

A tiltott völgy. (The Valley of Gwangi), western film, online.

színes, feliratos, amerikai, western scifi, 92 perc, 1969,


James Franciscus,
Gila Golan,
Richard Carlson

Cowboyok igyekeznek egy titokzatos mexikói völgy felé, hogy összetereljék és elhajtsák az állatokat. Nem akármilyen állatokat keresnek azonban, hanem hatalmas dinoszauruszokat... A film lenyűgöző speciális effektusait a legendás Ray Harryhausen készítette (Pánik New Yorkban, Titánok harca). Egyik káprázatos kép következik a másik után, köztük az a bámulatos jelenetsor, amelyben a cowboyok lasszóval elkapják Gwangit, a borotvaéles fogazatú alloszauruszt.

MEGNÉZEM

2014. január 1., szerda

A hatalom ára. (Giuliano Gemma), western film, online.

színes, magyarul beszélő, olasz-spanyol, western, 108 perc, 1969,


szereplő(k):
Giuliano Gemma (Bill Willer)
María Cuadra (Lucretia Garfield)
Fernando Rey (Pinkerton)
Antonio Casas (Willer)
Manuel Zarzo (Nick)
Benito Stefanelli (Jefferson sheriff)
Ángel del Pozo
Massimo Carocci

A texasi kisvárosban, Dallasban röviddel a polgárháború befejezése után az elnök látogatását várják. A háború indulatai még elevenek, sokan kezdenének újabb fegyveres harcot a Dél győzelméért, az ipari hatalmasságok viszont gazdasági befolyásuk korlátlan növelésére törnek; az elnök mindkét fél útjában áll. Bill Willer apja gyilkosait keresi, amikor megtudja, hogy apját azért ölték meg, mert tudomást szerzett az elnök ellen tervezett merényletről. Bill az igazság keresése közben olyan öszeesküvéssel találja szemben magát, amelynek szálai egészen Washingtonig nyúlnak. A látványos kiállítású olasz western egyik különlegessége, hogy a Garfield elnök elleni merénylet körülményeit a történeti tényekhez képest úgy változtatja meg, hogy azok itt sokkal inkább a Kennedy-merényletre emlékeztetnek.

MEGNÉZEM

Doc West. (Terence Hill), western film, online.

színes, feliratos, olasz, western, 2009,


szereplő(k):
Terence Hill (Minnesota West - Doc West)
Paul Sorvino (Roy Basehart seriff)
Boots Southerland (Nathan Mitchell)
Adam Taylor Gordon (Victor Baker)
Clare Carey (Denise Stark)
Alessio Di Clemente (Garvey)
Kisha Sierra (Maria)
Micah Alberti (Burt Baker)

Doc West Holysand városába érkezik, hogy ördögi kártyajátékával kifossza a helybelieket, de ehelyett két hadakozó család kereszttűzében találja magát. Gyors észjárása és annál is gyorsabb pisztolyforgatása mellet a titkos doktori múltja miatt is többen felfigyelnek az idegenre. A helyi seriff, egy árva fiú és a csinos fiatal tanárnő is a városban szeretnék tartani Doc Westet, bár ez kemény dió lesz.

MEGNÉZEM